ליצירת קשר סניפים במרכז ובצפון - 077-5135141

מאפה פורטוגלי

במטבח הפורטוגלי יש מגוון טעמים העשיר, הספוג בהיסטוריה ארוכה של השפעות תרבותיות. בין התרומות החשובות ביותר שלו לעולם הקולינריה נמצאת הקטגוריה המגוונת של המאפים הפורטוגליים, שיש בה הרבה מאכלים טעימים המביאים שמחה למקומיים ולתיירים כאחד בכל רחבי המדינה. מפסטל דה נאטה האייקוני של ליסבון ועד מאפים אזוריים פחות מוכרים, המאפה הפורטוגלי ידוע במרקמים ובטעמים העדינים שלו, המושפעים מההיסטוריה והגאוגרפיה של המדינה.

קצת על המטבח הפורטוגלי

המטבח הפורטוגלי מלא בהיסטוריה ומסורת מהים ומהיבשה. הקרבה של המדינה לאוקיינוס האטלנטי השפיעה על הרבה מנות פופולריות שאפשר ליהנות מהן בטיול, אבל המטבח הפורטוגלי לא מכיל רק מנות מלוחות עם דגים. אומנות האפייה והקונדיטוריה בפורטוגל התחילה עוד בתקופת המורים והמנזרים, ומתכונים רבים נוצרו במקומות האלו בעזרת מרכיבים פשוטים כמו ביצים, סוכר ושקדים.

ההשפעה של המנזרים על סצנת המאפים הפורטוגליים היא רבה, והם היו המקומות שאליהם אנשים היו מגיעים כדי ליהנות ממאפים טעימים, שהפכו בסופו של דבר לאוצרות לאומיים. השימוש הנרחב בחלמונים במאפים, למשל, התחיל בעקבות שימוש בחלבוני ביצה כדי לעמלן בגדים, שהותיר אחריו עודפי חלמונים. במקום לבזבז את החלמונים האלה, הנזירות פיתחו מתכונים שהפכו אותם לפודינג ולמילויים טעימים במאפים שונים.

סוגים נפוצים של מאפים פורטוגליים

לפורטוגל יש הרבה סוגים של מאפים טעימים, מטארטים פריכים ועד עוגות רכות ואווריריות. אפשר ליהנות מהמאפים אלה בכל שעות היום, לרוב בשילוב עם קפה, ונמצאים כמעט בכל בית קפה ומאפייה ברחבי המדינה. למאפים פורטוגליים שמור מקום מיוחד בליבם של המקומיים והמבקרים כאחד, בין שהם מחפשים מאפה קטן לנשנש בדרך לעבודה או מאפה ענק ליהנות ממנו לארוחת בוקר או בין ארוחות.

לפניכם שלושה מהמאפים הכי מוכרים של פורטוגל, ואם אתם מגיעים לטיול במדינה או כדי להוציא אזרחות פורטוגלית לבן זוג או לילדים אסור לכם לפספס טעימה שלהם:

פסטל דה נאטה

פסטל דה נאטה הוא ללא ספק המאפה הפורטוגלי המפורסם ביותר. זהו טארט פודינג קטן העשוי ממעטפת בצק עלים פריכה וחמאתית, במילוי פודינג עשיר, קרמי ומקורמל למעלה. מקורו של הפסטל דה נאטה במאה ה-19, אז נזירים במנזר בליסבון החלו למכור את המאפים כדי לעזור לממן את אחזקת המנזר. היום, פסטל דה נאטה הוא סמל של תרבות המאפים הפורטוגלית, הידועה ואהובה על ידי אנשים ברחבי העולם.

פסטל דה נאטה הוא מאפה פשוט וטעים. הוא עשוי מכמה מרכיבים בסיסיים – חלמוני ביצה, סוכר, חלב וקמח – אך התוצאה היא איזון מושלם של מרקמים וטעמים. המאפה הפריך בצבע זהוב-חום הוא ניגוד יציב לפודינג הרך והקרמי, ויוצר פינוק שאי אפשר לעמוד בפניו, ואפשר לאכול אותו חם או קר. בדרך כלל מפזרים על המאפה קינמון או אבקת סוכר כדי להוסיף שכבה נוספת של טעם.

המאפה האייקוני הזה הפך למנה בסיסית בבתי קפה ובמאפיות לא רק בפורטוגל אלא גם ברחבי העולם, ומדינות רבות מכינות גרסאות משלהן למאפה הזה. עם זאת, לחוויית פסטל דה נאטה אותנטית, רבים עדיין מגיעים למאפיית פבריקה פסטל דה בלם המפורסמת בליסבון, שם המתכון הוא סוד שמור היטב ואנשים רבים ממתינים בתור כדי ליהנות ממאפה טרי ומשובח.

בולו דה ארוז

בולו דה ארוז (או עוגת אורז) הוא מאפה פורטוגלי אהוב נוסף המתאים לארוחת בוקר או כנשנוש. בניגוד לעושר של פסטל דה נאטה, בולו דה ארוז מציע פרופיל טעמים עדין ופשוט יותר. מכינים את המאפה הזה מקמח אורז, מה שמעניק לו מרקם קליל ואוורירי המבדיל אותו מעוגות אחרות על בסיס קמח חיטה.

המאפה דומה בצורה שלו למאפין, ומפזרים עליו שכבה נדיבה של סוכר מלמעלה. המרקם הייחודי והמתיקות העדינה שלו הופכים אותו לאופציה מועדפת על מי שרוצה ליהנות ממאפים קלילים יותר. בולו דה ארוז הוא גם נטול גלוטן באופן טבעי, והוא מתאים מאוד למי שצריך או רוצה להימנע מגלוטן.

על אף שהוא אולי לא מפורסם ברחבי העולם כמו פסטל דה נאטה, בולו דה ארוז הוא מאפה פופולרי ואהוב בתרבות הקונדיטוריה הפורטוגלית, והוא זמין ברוב המאפיות ובתי הקפה ברחבי המדינה.

פאו דה לו

פאו דה לו (Pão de Ló) הוא עוגת ספוג פורטוגלית מסורתית, שנהנים ממנה במדינה כבר מאות שנים. זוהי עוגה קלילה, אוורירית ומתוקה קצת, המתאימה לחגים ולמפגשים משפחתיים. המתכון לפאו דה לו פשוט, והוא דורש רק ביצים, סוכר וקמח, ובכל זאת התוצאה היא עוגה שהיא גם עדינה וגם טעימה.

את המרקם של פאו דה לו משיגים על ידי הקצפת החלבונים והחלמונים בנפרד לפני שמכניסים אותם בעדינות לתוך הבלילה. העוגה נאפית בדרך כלל בתבנית עגולה מחמר, המסייעת ליצור את הקרום הזהוב האופייני לה. חלק מהגרסאות של פאו דה לו בכוונה לא אפויות עד הסוף, והתוצאה היא שהחלק הפנימי דביק קצת ודומה לפודינג. בפאו דה לו לרוב לא משתמשים בשמרים או באבקת אפייה, והמרקם האוורירי נוצר בזכות האוויר המוכנס בין הרכיבים בזמן הכנת המצרכים.

לסיכום

המאפים הפורטוגלים הם חלק מענג ובלתי נפרד מהזהות הקולינרית של המדינה. פסטל דה נאטה, בולו דה ארוז ופאו דה לו הם רק חלק מהמגוון הרחב של המאפים המחכים לכם במדינה בביקור הבא שלכם. הם מביעים בתוכם את התרבות וההיסטוריה של פורטוגל, וכמובן מציעים לכם טעמים מיוחדים שאפשר ליהנות מהם בארוחת הבוקר לצד כוס קפה או תה, או בכל שעה אחרת ביום.

אצלנו בבלוג תוכלו למצוא עוד מידע מעניין על פורטוגל ועל הערים השונות בה, לצד מידע חשוב כמו גולדן ויזה לפורטוגל, כל מה שצריך לדעת על הוצאת דרכון פורטוגלי לילדים או לבן הזוג, כמה זמן זה לוקח ועוד. מוזמנים ליצור איתנו קשר לעזרה בתהליכים הבירוקרטיים ולפרטים נוספים בנושא.

מאפה פורטוגלי